Tulisan Bergambar

21:49:00

Assalamualaikum , hai , hello and whatever lah ~
btw muke Mila kan cantik , limited edition lah katekan so sume x leh tgk cume muke Mila skrg mcm bawah ni .

stylo x ? ade gaya kucing x ? kuangkuangkuang .. hehehe
Okay , hari ni entry Mila pasal Tulisan Bergambar . x paham ? tgk bawah .


First dan seterusnya ~ ikut tuto dekat bawah ni :
Adobe Photoshop > Ctrl + N *serentak .
nanti ade keluar ni:

ikut suka korang lah nak tinggi lebar cane . Ingat ! Transparent pastu baru tekan OK . Lepastu , Tekan Horizontal Type Tool (T) , tulislah ape korang nak .. contoh :


Then , tekan :
File > Open As Smart Object

masukkan gambar yg korang nak untuk letak dalam tulisan tu .
And then , tekan :
Edit > Define Pattern

Kemudian , tutup je gambar tu x yah Save pon x pe ~ kalau nak Save terpulang lah .
Pergi balik kepada gambar yg korang tulis tu .
Lepas tu korang tengok :
Layers *ade dekat tepi belah kanan* > fx > Pattern Overlay 

Gambar yg korang buat untuk letak dalam tulisan tu nanti korang nampak bile korang tekan ape yg Mila suruh tadi , macam ni :
Pastu , tekan OK , tulisan korang akan jadi macam ni :



Ade lagi tau , belum habis !
File > Save as > JPEG *ade anak panah psd (asal)* > PNG
siap ! Kalau x faham comment / inbox / whatever .. hehehe
yg penting jgn lupe komen .

Mila belajar tuto ni dari : Iza Zaty

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum