Cara Membuat Blog Tanpa Post

11:16:00

Assalamualaikum , tuto ni untuk siapa yang tak nak letak post dekat homepage , tapi korang still boleh buat post . cuma dia tersorok je. contoh blog , macam ni
Official Baja Js Calibre

1. Login > Template > Edit HTML > Ctrl+F *tekan serentak
2. Cari kod bawah ni atau tekan  Jump to widget > Blog1*so nanti korang akan nampak kod macam bawah ni.
<b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Posting Blog' type='Blog'/>
</b:section>
3. Kod kat bawah ni letak kat atas kod yang korang cari tadi :
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<b:section class='main' id='homepage'></b:section>
<b:else/>
4. Letak kod ni pulak dekat bawah kod yang korang cari di no 2 tu .
</b:if>
5. Save

Peringatan :
kalau buat tuto ni nanti kalau orang post tak payah Preview tau :')

kalau tak paham tuto ni boleh pm Sya .
Jangan lupa comment . Thanks .

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum