Cara Membuat Page Jadi Homepage

11:41:00

Assalamualaikum , hari ni Sya rajin jugaklah nak buat tuto , walaupu kerja banyak gila kerja nak kena buat hehe .. sebb Sya buat ni pon utk rujukan Sya jugak :D

Tuto kali ni pasal  Cara Membuat Page Jadi Homepage.
Kalau tak faham tgk blog bawah ni :
Official Js Calibre

1. Login > Settings > Search Preferences

2. Klik Edit di Custom Redirects .
3. Masukkan dekat korak atas .
/
4. Masukkan link page yang korang nak dekat korak yang kedua . tapi korang kena masukkan yang belakang je tau. Cth : korang kena amik yang highlight oren tu je !
http://littlesnorlax.blogspot.my/p/islam-style.html

5. Tick Permanent > Save
6. Pastu pergi dekat Layout > Page .

7. Korang kena tekan Untick bahagian Home tu . Save .
.
So , dah siap kalau tak paham , pm tau :D
Jangan lupa comment . Thanks .

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum