How to Install Blogger Template Part 2

08:41:00

Assalamualaikum , sebelum ni Sya guna blogger template . kenapa blogger template jadi pilihan Sya sebab comel , yelah baru berjinak-jinak lagi dalam dunia bloging ni , tu yang semua benda nak mudah , yelah dulukan tak faham pasal html ni semua . tapi bila dah duduk berjam-jam depan laptop ni , belajar la semua benda .. tgk tuto sane sini sinun hehe , tapi Sya guna yang Part 1 punya , kalau nak tengok Part 1 punya tekan sini . so now i want to show you how to insall blogger template (Part 2) .

1. Login > Template .
2. Lepastu option yang bahagian atas sebelah kanan tekan Backup / Restore.

sumber - google

3. So  lepastu akan ada keluar pop-up window . tekan Browse . masukkanlah template yang korang dah download.
sumber - google

4. Tekan Upload > Close
5. and finally , view blog korang . cantikkan ? hoho

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum