Kain Meter Plain - Nak buat apa ?

08:53:00

Assalamualaikum , moring gais ...


entry ni , Sya nak cerita pasal kain meter plain hehe .
tapi raseye entry ni mcm dah ajar cara-cara jadi redha kot dengan cara-cara design baju , emm eh ye ke , entah la weh ~
dapat idea buat entry ni pon sebab ......

kisah bermula . one day , exco utk kos Sya suruh beli kain , huhu , asalnya mcm tak nak , tapi wajibkan sebab nak kena pakai setiap hari isnin katanya huhu , so belilah . 4m = RM32 huhu , kalau ade lebih drpd duit tu akan dimasukkan dlm tabung kos . hari apa tah, ta ingat dapat kain ni bile , rasenye sebelom final exam , pergila dekat foyer kolej tu .. agih-agihkan baju , mcm biasa la .. tekejot jugak kain yang die bagi plain huhu , sebab mengharapkan ade corak , macam ade satu fakulti tu cantikk sgt , jeles seh . tape la sabo je nak oi hahahaha . the end of the story , Sya jadi buntu nak buat baju .


jenis kain lupe , ape tah valentino blablabla , warna die warna hijau lumut kot , entah ta tau la nak kata warna ape

kite redah je la weh ..



mula cadang nak buat baju kurung dengan kain yg lain , tapi exco kata boleh buat baju apa-apa tapi jgn tambah kain huhuhu , lagi la

kite redah je la weh ..

pastu terfikir nak buat jubah , mcm gamba kat ats tu yg hujung tu , pastu letak blink blink sikit hehe , mcm kwn punye baju raya cantik -- yelah lagi lagi die punya warna royal blue . tapi ummi ckp  tak payahla ta tahan lama huhu sbb nanti kecik dah la Sya makin besar . kfkfkfkf .

kite redah je la weh ..


pastu nak buat baju kurung moden mcm dalam gambar kat ats tu , pon tak boleh , hoho , buat jelah yg biase kan huhuhu . ummi ckp bia je tailor tu nak ubuh ape blink ke lace ke ape ke . biar jelah , pepandai die lah kan . - ummi bagi dekat kwn ummi suruh jahit , mak kawan Sya jugak hehehe .

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum