Happy or Tears ?

14:25:00


Assalamulaikum ,

Senanya tak tahu ni confess ke apa 😔😔😔

hahahaha , kadang-kadang aku rasa macam tu , rasa mcm nak ckp kat satu dunia , tentang apa yang jadi kat diri aku . hahahaha kadang-kadang rasa mcm kita seorang sahaja yang ada masalah .



but the first thing , sebagai seorang muslim/ muslimat kena fikir . Allah sentiasa ada dengan kita kita , He will listen all of your problems . benda yg kita kena buat adalah always PRAY . Allah akan bagi guide kat kita , insyaAllah . cuma tinggal cepat atau lambat je Allah akan bagi 😊 because of what ? sebab Allah knows everything . Dia tahu apa yang kita tak tahu . cthnya ; masa depn kita .

"Ø¥ِنَّ اللّهَ بِمَا يَعْمَلُونَ مُØ­ِيطٌ"
“Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apapun yang mereka kerjakan.” (Ali Imran: 120)

Guys , kita hanya merancang Allah yang menentukan . Okay cuba kita fikir sejenak , dlm-dlm . em sekarang pi cari tempat tenang sikit hohoho ok dah cari sambung baca kfkfkfkf 

kalau kita lah yang rancang , mesti kita nak yang terbaik utk diri kita kan ? yelah sapa yang tak nak , soalan apa tau hahahaha . ok sambung siasat 😳 so , adakah akan wujud dalam urusan dunia kita sekarag ni rasa kopi ke ? limau ke ? coklat 😋ke ? I dont think so . an thats why lah Allah dah memberi keindahan dan menyusun aturan hidup kita . Kita just kena follow je 😊 . nak follow apa ?hayya jadi followers setia Islam lah . dilarang untuk unfollow ye hehehe setiap penjuru yang ada dalam Islam , daripada seremeh-remeh urusan pada pandangan manusia pon , Islam ajar . so kenapa perlu follow guiders lain . sedangkan sepatutnya yang jd guiders kita adalah agama Islam drpd Allah 😌

So jangan putus asa untuk mendapat rahmat Allah , sebab apa Allah lebih menyanyangi hamba-Nya 70 kali ganda lebih drpd seorang ibu sayang kepada anaknya .

Ok sekrg saya dah sedar yes hahaha , okey kata ganti nama utk diri sndiri tu kejap lain-lain , korang abaikan or hazafkan eh hahaha . hadzan sa'idan untuk cari diri sendiri kfkfkfk

You Might Also Like

0 comments

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum