Masker Sebelum Tidur

10:00:00



Assalamualaikum , guys , alang-alang esaimen byk ni meh kita buat entry kfkfkfkfkf
tak kan la benda bagus tak nak share kan ? betul tak ?
ok Sya dapat benda ni daripada facebook , mcm best je kan ?! so try la .

guys , dia pedih sikit bila pakai , tapi kalau dah biasa .. tak jadi pape pon , ibarat muka korang dah kebal la . stay saض hahahaha 💬💁 .

Mask ni daripada bahan semula jadi , effect lambat sikit , but kalau konsisten , tgkla muka akan lebih berseri kebabom😱 better la , daripada pakai produk pelik-pelik kat pasaran tu huhuhu

Get ready ye 😍😃

ok follow step bawah ni 😏

Bahan-bahan ; Serbuk kulit kayu manis , Bedak sejuk , Air

*sukatan ni ikut korang la ~



Step seterusnya : ni sukatan Sya 😉
1 sudu besar bedak sejuk campur dengan 1 sudu kecil serbuk kulit kayu manis dan sedikit air 😎
Kacau sehingga sebati . Pastikan tekstur tak terlalu pekat dan tak terlalu cair . hanya sedang-sedang .
ok siap 😚

Sebelum tidur , lepas dah cuci muka , amik wudu etc , terus apply kat muka lepas air basuhan muka tadi dah kering okay . apply macam pakai mask sheet tu . dah apply terus tidur dgn bedak sejuk tu . esok pagi basuh la .

*Act nak apply bila-bila pon boleh hehe , pastikan bila apply bedak sejuk ni biar sampai kering 😌

Pakai sekerap yang mungkin insyaAllah , muka akan kurang parut jerawat , jerawat kecut dll ... boleh tengok benefits kulit kayu manis and bedak sejuk dekat google ye hehe . 

Semoga Berjaya 

You Might Also Like

3 comments

  1. wahhh..menarik ni..perlu cuba..perlu... hehehe

    ReplyDelete
  2. saya guna jugak kulit kayu manis . kalau letak banyak banyak . ya allah dia punya sakit tu . hahahaha

    ReplyDelete
  3. macam bes je untuk jaga kulit muka

    ReplyDelete

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?

Popular Posts

Assalamualaikum