MY FIRST TIME REFUND WITH ZALORA MY WITHIN 3 DAYS

by - 23:53:00


Assalamualaikum , hari ni nak cakap pasal refund dengan ZALORA 😌 tapi aku buat macam laporan pulak hehehe . sebab aku akan providekan tarikh kat sini .

19/9/2018
Aku dapat baju yang aku beli daripada Era Maya, Zalora. Aku beli dua pasang . Barang yang Zalora Post memang menggunakan Ninja Van . Actually baju yang aku beli ni untuk adik aku . So, kalau beli baju online aku akan buat besar sikit saiz daripada aku . Mine is L, Adik pula XL . Jadinya aku macam agak-agak la dengan measurement cart yang ada kat situu . Then , bila dah dapat , a bit dissappointed la 😔 I know my bad , sebab tak tengok betul-betul . Bila bawa balik cakaplah dengan Ummi , nak suruh refund ke ? emmm . Tapi Ummi kata amikla baju tu , kalau nak refund okay ke ? Tapi takkan la aku nak amik dua-dua baju . aku amik satu je yang macam colour pink sikit . So aku putuskan untuk jual yang pattern ni , daripada aku buat refund .

baju yang direturn
Aku try jual baju ni before 30 days yang ZALORA providekan untuk direfund/return . Aku jual kat group whatsapp and carousell. Semua kata cantik , tapi camtu jelah customer hm 😔 Selepas beberapa hari kebuntuan , aku start baca review or feedback orang yang refund dengan ZALORA ni kat twitter pe semua . Semua bagi positif feedback untuk ZALORA MY . dan aku terfikir WHY NOT KITA CUBA . 😊

2/10/2018

Klik entry ni , untuk baca macam mana aku refund dengan ZALORA MY ---> HOW TO REFUND WITH ZALORA MY . Pada hari tersebut , aku try jugak nak refund dengan ZALORA . Asalnya , aku nak exchange , tapi rupanya tak boleh exchange sebab aku beli dengan seller yang jual dalam website ZALORA . tak apa lah refund pon okay 😊 . Aku isilah form untuk refund . Then , aku dapat email daripada ZALORA .




Disebabkan aku return barang ZALORA hari Jumaat (Within 3 days, after requested for refund) . Jadinya Proses tu lambat sikit le , sebab mengikut waktu bekerja .

9/10/2018

Aku dapat email daripada ZALORA, yang menyatakan dia dah dapat barang yang aku nak return tu . Aku bersyukur mereka sedar akan kewujudan parcel aku 😀


10/10/2018

Lepastu , email seterusnya menyatakan REFUND aku dalam PROCESS 💗💗💗


11/10/2018
Aku dapat message spt di bawah ;



Actually aku terkejut , aku menang apa eh sampai nak dapat duit RM54.00 ni 😆 aku cek kat bank pe semua , email . Then rupanya baru aku tahu ZALORA buat refund . Rasa macam duit jatuh daripada langit harhahrhar . Baru nak happy jap hehehe , rupanya duit sendiri kuangkuangkuang .



Alhamdulillah , my refund were completed in 3 days . Thank you ZALORA MY 😊

You May Also Like

4 comments

  1. jarang beli kat zalora tapi selalu usha handbag kat situ haha, nanti pape leh rujuk sini la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kawan beli bag kat situ , berpatutan jugak harga . material pon nice <3

      Delete
  2. Hahaha Tahniah dapat refund. Aien dulu 2 kali refund kasut kawen sebab besa. Kaki mcm comel je, kasut zalora semua besar² even saiz 5.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula , saya pon lupa nak ukur2 dulu hehe . dia ada bagi ukuran bawah tu . saya tak perasan pulak huhu

      Delete

Terima kasih sebab sudi membaca entry ni :D Jangan lupa comment pulak . btw no harsh words okay ?